Geriausi aliejai maisto kepimui gaunami iš augalinio aliejaus. Svarbu visada naudoti aukštos kokybės aliejus bei riebalus, kadangi maistas sugeria kepimo riebalus ir tai gali paveikti maisto skonį bei išvaizdą.
Maisto ruošimas kepimui
ŠALDYTAS MAISTAS
Daugelis šaldytų maisto produktų gali tiesiai iš šaldiklio keliauti į gruzdintuvą prieš tai jų neatšildžius. Svarbu, kad produktai nebūtų dalinai atšildyti ar užšaldyti pakartotinai.
MĖSA, JŪROS GĖRYBĖS IR VIŠTIENA
Popierine servetėle pašalinkite visus nereikalingus riebalus. Pašalinkite kiek įmanoma daugiau drėgmės. Prieš kepdami maistą padėkite ant grotelių arba sugeriančio rankšluosčio. Dėl drėgmės pertekliaus maistas gali iškepti prastai, sugerti daug aliejaus ir būti prastos sandaros.
APKEPIMAS SU DŽIŪVĖSĖLIAIS
Pašalindami džiūvėsėlių perteklių prieš gruzdinimą sumažinsite gruzdintuvo užterštumą ir pagerinsite ruošiamo maisto kokybę. Miltų dalelės labai greitai apdega, košiant jas labai sunku pašalinti. Šios suanglėjusios dalelės aliejuje pagamintam maistui suteikia aštrų apdegusio maisto skonį.
Pasirinkite geriausią gruzdinimo būdą.
Gruzdinimo metu maistas sugeria riebalus, todėl labai svarbu pasirinkti tokius gruzdinimo riebalus, kurie jūsų maistui suteiks trokštamą vaizdą bei skonį.
Svarbūs patarimai gruzdinant:
Saulėgrąžų aliejuje vitamino E kiekis 12 kartų didesnis nei alyvuogių aliejuje.