Gruzdinimo vadovas
img_main8

Geriausi aliejai maisto kepimui gaunami iš augalinio aliejaus. Svarbu visada naudoti aukštos kokybės aliejus bei riebalus, kadangi maistas sugeria kepimo riebalus ir tai gali paveikti maisto skonį bei išvaizdą.

Maisto ruošimas kepimui

ŠALDYTAS MAISTAS

Daugelis šaldytų maisto produktų gali tiesiai iš šaldiklio keliauti į gruzdintuvą prieš tai jų neatšildžius. Svarbu, kad produktai nebūtų dalinai atšildyti ar užšaldyti pakartotinai.

MĖSA, JŪROS GĖRYBĖS IR VIŠTIENA

Popierine servetėle pašalinkite visus nereikalingus riebalus. Pašalinkite kiek įmanoma daugiau drėgmės. Prieš kepdami maistą padėkite ant grotelių arba sugeriančio rankšluosčio. Dėl drėgmės pertekliaus maistas gali iškepti prastai, sugerti daug aliejaus ir būti prastos sandaros.

APKEPIMAS SU DŽIŪVĖSĖLIAIS

Pašalindami džiūvėsėlių perteklių prieš gruzdinimą sumažinsite gruzdintuvo užterštumą ir pagerinsite ruošiamo maisto kokybę. Miltų dalelės labai greitai apdega, košiant jas labai sunku pašalinti. Šios suanglėjusios dalelės aliejuje pagamintam maistui suteikia aštrų apdegusio maisto skonį.

Pasirinkite geriausią gruzdinimo būdą.

Gruzdinimo metu maistas sugeria riebalus, todėl labai svarbu pasirinkti tokius gruzdinimo riebalus, kurie jūsų maistui suteiks trokštamą vaizdą bei skonį.

Svarbūs patarimai gruzdinant:

  1. Prižiūrėkite gruzdinimo aliejų ar riebalus, kad jie būtų šviesūs, juose neturi būti apdegusių, bekvapių ir beskonių dalelių, suodžių bei putų.
  2. Nekaitinkite aliejaus ar riebalų ilgą laiką be reikalo, kai jų nenaudojate. Laisvu metu leiskite gruzdintuvui atvėsti.
  3. Darbui pasirinkite mažiausią galimą gruzdintuvą, pasirinkite tinkamą aliejaus ar riebalų kiekį.
  4. Su atskiru termometru reguliariai tikrinkite gruzdintuvo termostatus.
  5. Neleiskite aliejui ar riebalams pridegti. Patikrinkite, ar gruzdintuve nėra karštų juodulių.
  6. Gruzdintuvą laikykite švarų. Reguliariai jį valykite. Pašalinkite susiformavusius darinius ir prieš džiovinimą gerai išskalaukite, kad neliktų ploviklio.
  7. Neskaninkite ir nebarstykite druska maisto  gruzdintuve.
  8. Rūpestingai paruoškite maistą gruzdinimui. Pašalinkite riebalų perteklių ir byrančius džiūvėsėlius, nusausinkite.
  9. Žiūrėkite, kad nepatektų lašų nuo gruzdintuvo dangčio.
  10. Nuimkite ir nukoškite visas nereikalingas riebalų daleles.
  11. Niekada neperkraukite gruzdintuvo. Sekite gruzdintuvo gamintojo nurodymus. Tvirtai laikykitės tinkamo gaminimo laiko.
  12. Atminkite, kad augaliniai aliejai yra degūs junginiai ir tik naudodami juos atsargiai išvengsite atsitiktinės ugnies bei galimų rimtų sužeidimų.

Svarbu visada naudoti aukštos kokybės aliejus bei riebalus, kadangi maistas sugeria kepimo riebalus ir tai gali paveikti maisto skonį bei išvaizdą.

KONTAKTAI
Naugarduko g. 100, Vilnius
Tel. +370 678 26 325
Faks. +370 5 272 8728
El. paštas: info@oilio.lt
Ar žinote, kad...

Saulėgrąžų aliejuje vitamino E kiekis 12 kartų didesnis nei alyvuogių aliejuje.

PAIEŠKA
Sprendimas: UAB SANRO
Visos teisės saugomos © 2024