Į gruzdinimo aliejaus sudėtį įeina pati lengviausia palmių aliejaus frakcija, išgaunama dvigubo frakcionavimo metu ir vadinama palmių super oleinas.
Nefrakcionuotas palmių aliejus pasižymi aštriu savotišku skoniu, todėl jo procentinė sudėtis mišinyje turi būti maksimaliai sumažinta.
Oleinas gruzdinimo aliejaus sudėtyje naudojamas tam, kad padidinti maksimalią mišinio virimo temperatūrą. Kadangi palmių aliejus, iš kurio išgaunamas oleinas, priskyriamas prie kietųjų riebalų, grynas super oleinas tirpsta tik +16 +18 laipsnių temperatūroje. Tuo atveju, jei gruzdinimo aliejus buvo stipriai atšaldytas, gali atsirasti palmių super oleino nuosėdos. Mišinį pašildžius aliejus tampa normalios (skystos) konsistencijos.
Antra, svarbiausia, gruzdinimo aliejaus sudedamoji dalis, yra rapsų aliejus (rafinuotas, dezodoruotas). Mažo polinesočiųjų rugščių kiekio jo sudėtyje dėka, šis aliejus pasižymi aukšta virimo temperatūra (170˚ -175˚) ir stabilumu virimo metu. Taip pat rapsas nebijo žemų temperatūrų, tokia jo savybė mažina bendrą gruzdinimo aliejaus tirštėjimo temperatūrą.
Trečias svarbus ingredientas – maistinis putojimą mažinantis priedas. Šis priedas mažina atsirandančių virimo metu pūtų kiekį bei aliejaus oksidaciją.
Profesionaliam naudojimui labai svarbu pabrėžti, kad gruzdinimo aliejaus naudojimosi laikas ženkliai ilgesnis nei paprasto augalinio (rapsų, saulėgrąžos) aliejaus. Priklausomai nuo gaminamo maisto bei gamybos proceso naudojimosi trukmė išauga iki 4 kartų.
Svarbu visada naudoti aukštos kokybės aliejus bei riebalus, kadangi maistas sugeria kepimo riebalus ir tai gali paveikti maisto skonį bei išvaizdą.